Us presento un braç de gitano amb la massa de xocolata i interior amb gust de vainilla. L'he fet avui depressa i corrents per anar a dinar a casa els meus pares, per això no he tingut temps de fer-li fotos a tot el pastís i la foto que aquí surt és del trosset que ha quedat.
La massa que forma el braç de gitano està feta sense farina i té un gust intens de xocolata. L'interior he optat per fer-lo amb aroma a vainilla però es pot fer de diferents gustos com ara cafè o simplement de nata.
Ingredients:
- 70 gr. xocolata 50% de cacao
- 25 gr. xocolata 70% de cacao
- 1 cullerada de brandy
- 90 gr. sucre blanc
- 3 ous (no gaire grans)
- 200 ml nata
- 1/2 beina de vainilla
- 1 culleradeta de sucre vainillat
Preparació:
Trossegem les dues xocolates i les desfem en un bol al bany maria. Un cop dissolta la xocolata li afegim el brandy (o licor al gust), remenem ràpidament i deixem refredar (en aquest moment s'haurà fet més espessa de cop).
Batem els rovells amb el sucre fins que quedi una barreja espumosa i esblanquida. A part, muntem les clares amb un pessic de sal. Afegim la xocolata als rovells i barregem, a continuació li anem afegint a poc a poc les clares i ho barregem amb suavitat amb una espàtula.
Cobrim una plata de forn amb paper i hi aboquem la massa. Ho estenem perquè ens quedi uniforme i ho posem el forn (150 ºC) durant uns 15 minuts. Quan estigui cuit, ho posem sobre el marbre i ho tapem amb paper de forn i un drap humit. Perquè quedés millor hauríem de deixar-ho unes hores, com que jo no tenia més temps ho he deixat reposar només 45 minuts...
Farcit: En el meu cas he aromatitzat amb vainilla la nata. Ahir vaig posar la nata al foc amb la vainilla (obrir la beina i raspar l'interior, barrejar-ho amb la nata) i ho vaig deixar infusionar. Després d'estar hores a la nevera ja es pot muntar amb una mica de sucre i el sucre de vainilla (em feia por que no quedés prou gustós).
Ho emboliquem amb l'ajuda del paper de forn i premem suament perquè quedi uniforme. Ho decorem al gust i ho guardem a la nevera fins al moment de servir.
Uau, sense gens de farina ha de quedar una massa de xocolata a tope!!!!
ResponEliminaI el farcit de nata amb vainilla ha de lligar molt bé am bla xocolata. Unes postres perfectes per un dinar de diumenge a casa els pares ;)
Ostres, boníssim! a mi m´agrada molt la vainilla i aquesta combinació amb la xocolata és uns temptació.
ResponEliminaUna recepta per treuras el barret.
ResponEliminaUn peto
De nou, gràcies pels comentaris! I a veure si m'animo a fer més entrades que sembla que em costa trobar el moment ;-) Petons
ResponElimina