dilluns, 14 de març del 2011

TIRAMISÚ

Aquest cap de setmana hem estat amb els amics en un poblet de l'Alt Urgell celebrant l'aniversari de dues de les meves amigues. Les dues ens van fer de cuineres i ens van preparar un dinar fantàstic, un arròs caldós amb peix, mmmm... boníssim! 
Per fer una sorpresa vaig portar un postre, havia de ser una pastís d'aniversari però degut a la falta de temps vaig fer aquest tiramisú (encara que de presencia sigui poc vistós és molt bo).

Aquesta vegada no vaig tirar cap foto del postre abans de menjar-lo, l'únic que he pogut rescatar és un retall d'una foto de les homenatjades on surt el pastís. La pròxima vegada que el faci ja li faré unes quantes fotos més!


La base d'aquesta recepta la vaig extreure d'algun blog de cuina, però com que ja fa temps no recordo de quin. Jo he anat variant les quantitats dels ingredients segons el nostre gust.

TIRAMISÚ

Ingredients:

- 2 ous grans
- 500 gr. mascarpone
- 100 gr. sucre
- 16 melindros dels tous (dependrà de la mida)
- una tassa de cafè
- dues culleradetes de amaretto (o un altre licor)
- cacau en pols

Preparació:

Primer de tot fer una tassa de cafè i deixar refredar, un cop fred barrejar el cafè i l'amaretto en un bol ampli o un plat fons.
Seguidament separar les clares dels rovells. Batre els rovells amb la meitat del sucre fins que quedi una barreja espumosa i uniforme. Afegir el mascarpone i barrejar perquè s'integri bé.
A part, batre a punt de neu les clares d'ou amb el sucre restant. Afegir a poc a poc les clares al mascapone, jo utilitzo una espàtula per anar integrant-ho suament.

Pel muntatge he utilitzat un motlle de vidre quadrat (mesura un pam aproximadament).
Primer de tot a la base escampar una cullerada de la barreja de mascarpone. Seguidament anar sucant els melindros a la barreja de cafè i amaretto, jo els agafo per les vores i els suco amb compte de que no em caiguin. Col·locar vuit dels melindros a la base i a sobre estendre la meitat del mascarpone. Repetir la mateixa operació amb la resta de melindros i per últim, escampar a sobre el mascarpone restant vigilant que quedi una capa uniforme.

Important: Refrigerar a la nevera tapat amb paper film d'un dia per l'altre, d'aquesta manera s'integren bé tots els sabors.
Abans de servir empolsimar amb cacau en pols, perquè quedi ben escampat utilitzo un colador (com si el tamises).

* Les quantitats de cafè i licor poden variar segons el gust, a mi no m'agrada gaire fort.

2 comentaris:

  1. El tiramisú queda poc elegant però en canvi resulta boníssim.... Segur que va ser un pastís d'aniversari perfecte!

    ResponElimina
  2. M´encanta el tiramisú...en el curs de pastisseria n´hem fet un...diuen que van molt bé els motlles d´alumini..jo el provaré de fer-lo així.

    ResponElimina