dimecres, 9 de febrer del 2011

MUFFINS AMB XIPS DE XOCOLATA

Primer de tot dir que no sé si és correcte "xips" de xocolata, he volgut catalanitzar la paraula de l'anglès i no sé si aquí s'utilitza.


He provat diverses receptes de muffins, vaig agafant receptes d'un lloc i d'un altre, i després les modifico al meu gust. He de confessar que m'agrada afegir gustos a una mateixa massa, a vegades en faig de tres o quatre tipus a la vegada i em queden 12 muffins ben variades. Els hi poso canyella, vainilla, poma, xips de xocolata (negra, amb llet,  blanca) i/o melmelada, entre d'altres ingredients que se m'ocorren en el moment.

Aquesta versió que avui us presento és una bona opció per menjar unes muffins amb aquell toc de xocolata que combina tan bé amb tot... En algunes d'elles els hi vaig afegir al centre una cullerada de crema de xocolata.




Normalment en els dolços que preparo utilitzo sucre moré i farina integral (ja sigui de blat, d'espelta o de camut). Per fer aquestes muffins vaig utilitzar sucre blanc perquè el moré se m'havia acabat.


MUFFINS AMB XIPS DE XOCOLATA

Ingredients:

- 250 gr. de farina d'espelta (és pot utilitzar de blat)
- 100 ml. d'oli d'oliva suau
- 150 de sucre
- 150 ml. de llet de vaca
- 1 ou
- 2 culleradetes de llevadura en pols
- 130 gr. de xips de xocolata (o xocolata a trossets)
- un polsim de bicarbonat
- un polsim de sal
- essència de vainilla al gust (una culleradeta)

Preparació:

Primer de tot barrejar la farina, la llevadura, el bicarbonat i la sal. En un recipient a part barregem l'oli, l'ou batut, la llet, el sucre i l'essència de vainilla. Un cop integrat ho afegim a la barreja anterior i barregem suament. Cal recordar que per fer unes bones muffins es recomana no barrejar gaire la massa. Per últim afegim els xips de xocolata.
Posem la barreja dintre dels motlles de paper i ho enfornem a 150 ºC durant 30 minuts (ajustar-ho al vostre forn). Per saber si estan cuites jo les punxo amb un escuradents. Es treuen del forn i es deixen refredar sobre d'una reixa.
Si feu unes muffins més grosses i queda algun forat del motlle buit, podeu posar-hi aigua i ajudarà a que la textura sigui més bona.
 


2 comentaris:

  1. Jo enlloc de xips dic perles de xocolata... però tan és, perquè ens entenem igual ;)
    Amb la cullerada de crema de xocolata han de quedar de vici total!

    ResponElimina
  2. Delicioses...la meva propera entrada són magdalenes casolanes. M´han quedat més o menys com a tu.

    ResponElimina